Oldal kiválasztása

Száraz, vízhiányos bőr kezelése

 

hidratáló kezelés

 

 

A nagyon száraz bőr gyakori probléma, mellyel 20 éves korunktól fokozottan kell foglalkoznunk. Mivel a bőrünk a legnagyobb szervünk, és elsődleges védelmi vonalunk a környezeti ártalmakkal, baktériumokkal, irritáló anyagokkal szemben, ezért rendkívül fontos, hogy egészségét megőrizzük. A vízhiányos, száraz bőr kényelmetlen érzéssel jár, a sejtek a dehidratáció következtében összezsugorodnak, kisebb vonalak és ráncok alakulnak ki bőrünk felszínén.  Ez már nem csak egészségügyi, hanem esztétikai problémát is okoz, hiszen a vízhiányos bőr nem megfelelő kezelése később korai öregedéshez, mimikai ráncok kialakulásához vezet.

Magyarországon a víz igen kemény, így zuhanyozás, vagy arcmosás után könnyen érezhetjük a feszülő, húzódó, kényelmetlen érzést, ami súlyosabb esetben viszketéssel, vagy akár hámlással is párosul. A hűvösebb, szeles idő, és a fűtési szezon elindulásával a száraz bőr tüneti fokozódnak.

A bőrünk legfelső rétege a szaruréteg, amelynek bőrfelszíni hidrofil lipid rétege segít abban, hogy ne veszítsük el bőrünk víztartalmát, illetve megvéd minket a káros környezeti hatásoktól. Ez a réteg vizes és zsíros fázisból áll, biztosítja az élő bőr mélyebb rétegeinek hidratáltságát és egészségét. A bőrfelszíni hidrofil lipid sérülésekor a bőr nem tudja kellően megtartani a vizet, és kiszárad, kirepedezik.

 

Száraz bőrt okoznak az alábbi okok:

 • otthoni és munkahelyi környezet: száraz bőrt okoz, ha rendszeresen sokat vagyunk légkondicionált helységben, illetve a fűtési szezonban is szinte mindenki megtapasztalja a száraz bőr érzését. Fontos az éghajlat, hogy milyen ruhát viselünk, és mivel ápoljuk bőrünket. A probléma könnyen orvosolható akkor, ha a lemosástól kezdve az éjszakai hidratálásig professzionális kozmetikumokat használunk.
 • ha sokszor mosunk arcot szappannal: a rossz szokások könnyen kiszárítják bőrünket.

tipp
Zuhanyozáshoz a legjobb megoldás a Vagheggi testápolós tusfürdője, ami kettő az egyben, így már a zuhanyozás során megoldottuk a teljes test mélyhidratálását. Keresse recepciónkon, vagy kérje kozmetikusainktól!

hidratáló testápoló

 

A következő hidratáló kezelésekkel havi szinten fenn tudod tartani bőröd bársonyosságát és rugalmasságát, illetve ha 6 alkalommal intenzíven ismételjük, akkor a bőrt edzve komolyabb változást tudunk előidézni, így sokkal ellenállóbb lesz, és hosszú távon őrzi meg a nedvességet, ami a fiatalság alapja.

HIALUROX LÉZERES MEZOTERÁPIA
KLEANTHOUS 24/7 KEZELÉS SZÁRAZ, VÍZHIÁNYOS BŐRRE
VAGHEGGI REHYDRA NAGYKEZELÉS

HIALUROX
lézeres mezoterápia

HIALUROX kezelés

HIDEGLÉZERES ARCFIATALÍTÁS, RÁNCFELTÖLTÉS, MÉLYHIDRATÁLÁS
ORVOSI TISZTASÁGÚ, magas koncentrációjú HYALURONSAVVAL

 

Miért annyira fontos a hyaluronsav?

A hyaluronsav születésünktől kb. 24 éves korunkig termelődik, és a kötőszövet irha rétegében hálószerűen kapcsolódik össze, kitölti a sejtek közötti állományt, nagy mennyiségű vizet köt meg, ezzel biztosítja a bőr rugalmasságát és feszességét. Már 20-as éveinkben is figyelnünk kell bőrünk hidratálására, hiszen szervezetünk hyaluronsav-tartalmának csökkenése az első számú felelős a ráncaink kialakulásáért!

Mivel a hyaluronsav egy nagy molekulájú fehérjeképző elem, ezért eredeti formájában nem tud áthatolni a bőr védőrétegén. A HIALUROX hideglézer segítségével a speciális nanoméretű hyaluronsav molekulák képesek behatolni, és beépülni a bőr legmélyebb rétegeibe.

Mit érhetünk el a kezeléssel, és kiknek javasoljuk?

 • látványosan csökkenti a bőr dehidratációját,
 • lelassítja az öregedés folyamatát,
 • stimulálja a szervezet természetes hyaluronsav-termelését, illetve a kollagén- és elasztintermelést, mivel a 905 nm hullámhosszú lézerfény a bőr sejtjeit biostimulálja, tehát újra tanítja őket a megfelelő működése. Ezáltal megváltoztatja azok anyagcseréjét, az anyagcsere-folyamatok felgyorsulnak, a vér-és nyirokkeringés tökéletesedik, a sejt energiaközpontjában több ATP termelődik, a sejt energikusabb lesz, élettel telítődik, a vízhiányos sejtek megújulnak, a száraz szövetek regenerálódnak.
 • visszaállítja a bőr bársonyosságát, rugalmasságát,
 • 24 éves korunktól a szervezet nem termel hyaluronsavat, ezért nagyon fontos annak pótlása. 24-30 éves kor között havonta 1 kezelést, vagy akár évi 1-2 kúrát javaslunk. A kúra 3-6 kezelésből áll, a kezeléseket heti rendszerességgel ismételjük.

A HIALUROX kezelés menete:

 1. letisztítás: Vagheggi Rehydra lemosóval tisztítjuk le a bőrt, mely Hydra Plus Complex tartalmának köszönhetően – fehér mályvát, hyaluron savat, ximenin savat, karité vajat és természetes bioszacharidokat tartalmaz – kíméletesen távolítja el a szennyeződéseket, megtartja a bőrfelszín természetes védőrétegét, ezáltal megvédi a bőrt a kiszáradástól, és bársonyossá teszi azt.
 2. peeling: Vagheggi enzimes peelinggel – mely ananász és tök kivonatát tartalmaz – kíméletesen feloldjuk az elhalt hámsejteket, és serkentjük a hámszövet megújulását. Megvastagodott hámréteg, túlzott faggyútermelés, vagy korpás szeborreás bőrtípus esetén csodát tesz a gyémántfejes mikrodermabráziós csiszolás, mely egy mélyebb mechanikai peeling, és erőteljesebb bőrmegújulást tesz lehetővé. Ősztől tavaszig tudjuk alkalmazni ezt a technológiát a kevésbé érzékeny bőrtípusokon.
 3. tonizálás: Vagheggi Rehydra tonikkal fokozzuk a bőr tónusát, mely Hydra Plus Complex tartalmával, és aktív növényi eredetű kivonatokkal a bőr hidratáltságát a lehető legoptimálisabb szinten tartja, így órákon keresztül megőrzi a bőr puhaságát és frissességét.
 4. Hialurox első fázis: a bőr előkészítése. Területenként 2 percig kezeljük az arc és a nyak különböző részeit: homlok, mindkét arcfél szájkörnyékkel, nyak és igény szerint a dekoltázs területe. A 905 nm hullámhosszú lézerfény erejével megnyitjuk a mikrocsatornákat, stimuláljuk az irharéteg fibroblaszt sejtjeit, ezáltal serkentjük a kollagén- és elasztintermelést, hosszú távon tesszük feszessé, és simává a bőrt.
 5. Hialurox második fázis: Területenként 3 perc alatt bevisszük a nanoméretű hyaluronsav molekulákat a mikrocsatornákon keresztül, ami az irha rétegbe beépülve helyreállítja a bőr hidratáltságát, csökkenti a felszíni és mélyrétegi ráncok mélységét, a szemkörnyéki mimikai ráncokat, visszaadja a bőr rugalmasságát és feszességét.
 6. Rehydra maszk: hidratáló maszkkal zárjuk a folyamatot, és segítjük a hyaluronsav hosszú távú beépülését a bőr mélyebb rétegébe. 10 perc hatóidő után további 10 perc relaxáló arcmasszázzsal segítjük a hatóanyagok mély felszívódását. A maszk Hydra Plus Complexet tartalmaz, táplálja és hidratálja a bőrt, selymessé ás feszessé teszi, visszaadja ragyogását és rugalmasságát.
 7. befejező krémként Rehydra nappali krémet és Rehydra szemkörnyék ápolót használunk, mely fényvédővel védi a hatóanyagot a napkárosodástól, illetve megóvja bőrünket a környezeti ártalmaktól, fokozza a bársonyos bőr érzését a kezelés után akár 12 órával is!

Már az első kezelés után is érezhető a hatás!

Ajánlott kezelések száma:

–       fenntartó kezelésként havi 1 kezelés,

–       kúraszerűen évi 1 vagy 2 kúra, mely heti 1-2 kezelésből áll, 6 alkalommal.

Kezelés időtartama: 50 perc

BEJELENTKEZEM

KLEANTHOUS 24/7 KEZELÉS SZÁRAZ, VÍZHIÁNYOS BŐRRE

száraz bőr kezelése_kleanthous

Mit tudsz elérni ezzel a kezeléssel, és kiknek ajánljuk?

Ezzel a luxus kozmetikai hidratáló kezeléssel javítjuk bőröd szerkezetét, megelőzzük öregedését, és helyreállítjuk hidratációját. Minden vendégünknek javasoljuk 20 éves kortól, ha szeretné sokáig megőrizni bőre nedvességtartalmát, vagy szeretné helyreállítani bőrének tökéletes működését. Az apróbb ráncok megjelenése esetén a kezelés elengedhetetlen azok számára, akiknek fontos a fiatal és ápolt arcbőr megőrzése!

Miért a Kleanthous kezelést válaszd?

A száraz bőrnek elsősorban salaktalanításra van szüksége, hiszen csak ezután tud helyreállni a sejt ozmózisnyomása, és ezután tud kellő nedvességet megkötni. A biorezonanciás Sonostar III. készülékünk 7-es programja a nyirokkeringés stimulálásával nagymértékű salaktalanítást tesz lehetővé, így a sejt közötti állományt, valamint a sejteket is kíméletesen salaktalanítja. A kezelés után a bőr megtelik nedvességgel, üde fényű, kellemes tapintású lesz. A kezelés azért egyedülálló, mert a szérum és a pakolás olyan válogatott gyógynövényeket, és szabadalommal védett regeneráló c.s.m. molekulákat tartalmaznak, amelyek sejt szinten fejtik ki hatásukat, helyreállítja a bőr vízháztartását, anyagcseréjét, méregtelenítve a sejteket, tökéletesítve azok osztódását, és működését. Hosszú távú hatást fejt ki, mélyről induló, valódi változást okoz.

Hatóanyagok:

 • cell supporting molekulák (c.s.m.): segítik az irritált és száraz bőr regenerációját,
 • timföld: a pórusok mélyéig tisztít, és megnyugtatja az érzékeny, irritált bőrfelületet,
 • homoktövis-olaj: antioxidánsokkal semlegesíti a szabadgyököket, erősíti a bőr védekezőképességét, megelőzi a hiányjelenségeket,
 • bisabolol: kamillából és cickafarkfűből kinyert kivonat, mely nyugtatja és védi a bőrt,
 • rizs- és kukoricacsíra olaj: nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, E-vitamint, lecitint.
 • elasztin: visszaadja a bőr rugalmasságát, feszességét,
 • aloe vera: nyugtatja és ápolja a bőrt.

A kezelés menete:

 • letisztítás: SkinTone mélytisztító arctejjel tisztítjuk meg a bőrt a szennyeződésektől, és a sminktől. Értékes növényi hatóanyagai (pl. méz, allantoin) által tökéletesen alkalmas a száraz és az érzékeny bőrök számára. Használatával a bőr kellemesen bársonyos tapintású lesz, és megőrzi természetes savköpenyét.
 • peeling: SkinTone sensitive enzym peelinggel a lehető leglágyabban távolítjuk el az elhalt hámsejteket, melyek a bőrt egyenetlenné és ráncossá teszik. Érezhetően finomabb bőrképet kapunk, használata után sokkal intenzívebben tudja hasznosítani a bőr a hatóanyagokat. Hatóideje 5 perc.
 • tonizálás: SkinTone tisztító arcvízzel előkészítjük az arcbőrt a KLEANTHOUS ápoló termékek használatára. Az arcvíz finommá varázsolja a pórusokat, selyemproteinnel segíti a bőrt a nedvesség megőrzésében, és rendkívül kellemes érzést biztosít. Illata friss és könnyű, sok vendégünk kedvence!
 • gyógynövényes arcmaszk: az acerola cherry és timföld alapú maszkport kikeverjük a száraz bőrnek megfelelő növényi hatóanyagokkal és olajokkal, majd az arc, nyak és a dekoltázs területére felkenjük. 15-20 perc hatóidő után a maszkot átnedvesítjük, és nedves szivaccsal letöröljük. A maszk magas természetes C-vitamin tartalma semlegesíti a szabadgyököket, nagy mennyiségű ásványi anyag tartalma frissíti a száraz, stresszes bőrt, lassítja a sejtöregedést, és segíti a sejtek salaktalanítását.
 • hatóanyag bevitel és salaktalanítás: felvisszük a firming szérumot az arc, nyak és dekoltázs területére. Ez a szérum megköti a nedvességet, erőteljesen feszesít, rendszeres használatával az elasztin és a cell supporting molekulák javítják a bőr állapotát. A szérumra felkenjük a c.s.m. sono krémet, majd Sonostar III. készülékünkkel – melyben a biorezonanciát kombináltan használjuk az ultrahanggal – beultrahangozzuk a hatóanyagokat, amíg minden beszívódik.
 • c.s.m. aktiválás: felkenjük a SkinTone c.s.m. aktivátor gélt, és bemasszírozzuk. Ezzel aktiváljuk a c.s.m. molekulákat, melyek így könnyebben kifejtik a bőrben fiatalító, és sejtműködést javító hatásukat.
 • KLEANTHOUS akupresszúrás masszázs és szemkörnyék ápolás: felvisszük a 24/7 Ultra krémet, majd egy speciális akupresszúrás masszázzsal intenzív masszázst végzünk kb. 10 percben, mely fokozza a vérkeringést, és a nyirokelvezetést. Ezzel az energia bevitellel a fej és vállak egész területét ellazítjuk.

Kezelés időtartama: 60 perc

Kúraszerűen heti 1 kezelést javaslunk 6 alkalommal.

Fenntartó kezelésként havi rendszerességgel ismételhető.

BEJELENTKEZEM

 

VAGHEGGI REHYDRA NAGYKEZELÉS

mélyhidratáló kezelés hyaluronsavval vízhiányos és normál bőrökre

száraz bőr kezelése- vagheggi rehydra

Mi a kezelés célja?

Kezelésünk célja, hogy a bőr hidratáltságát, nedvességtartalmát visszaállítsuk. Ehhez a Rehydra termékcsaládot használjuk, melyek Hydra Plus Complexet, fehér mályvát, hyaluronsavat, ximenin savat, karité vajat és természetes bioszacharidokat tartalmaznak. A kezelés többi lépésében tisztítjuk a bőrt, masszírozzuk, hidratáló hatóanyagokkal, ásványi és növényi olajokkal, növényi kivonatokkal töltjük fel, és helyreállítjuk egészséges működését.

Kiknek ajánljuk a kezelést?

Mindenkinek ajánljuk, akiknek száraz, vagy korpás szeborreás a bőrük. A hidratáló kezeléseket már 20 évesen célszerű elkezdenünk, ha szeretnénk az öregedés első jeleit minél későbbre kitolni. A kezelés teljes körű, komplex megoldást nyújt a 20-as éveiben járó vendégeinknek.

A kezelés menete:

 • 1- letisztítás: Vagheggi Rehydra lemosóval tisztítjuk le a bőrt, mely Hydra Plus Complex tartalmának köszönhetően – fehér mályvát, hyaluron savat, ximenin savat, karité vajat és természetes bioszacharidokat tartalmaz – kíméletesen távolítja el a szennyeződéseket, megtartja a bőrfelszín természetes védőrétegét, ezáltal megvédi a bőrt a kiszáradástól, és bársonyossá teszi azt.
 • 2- peeling: Vagheggi jojoba radírral – mely levendulát, citromot, ciprust, majoránnát, kakukkfűt, ylang-ylang kivonatot tartalmaz – eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, és serkentjük a hámszövet megújulását. Megvastagodott hámréteg, túlzott faggyútermelés, vagy korpás szeborreás bőrtípus esetén csodát tesz a gyémántfejes mikrodermabráziós csiszolás, mely egy mélyebb mechanikai peeling, és erőteljesebb bőrmegújulást tesz lehetővé. Ősztől tavaszig tudjuk alkalmazni ezt a technológiát a kevésbé érzékeny bőrtípusokon.
 • 3- tonizálás: Vagheggi Rehydra tonikkal fokozzuk a bőr tónusát, mely Hydra Plus Complex tartalmával, és aktív növényi eredetű kivonatokkal a bőr hidratáltságát a lehető legoptimálisabb szinten tartja, így órákon keresztül megőrzi a bőr puhaságát és frissességét.
 • 4- gőzölés és masszázs: időtartama kb.15 perc, mely során ligetszépe masszázskrémmel masszírozzuk az arc, a nyak, a dekoltázs, a vállak és a hát felső részének területét. Természetes olajok keverékét használunk: kenderolajat, ligetszépe olajat, melyek omega-3 és 6 zsírsavakat, valamint quaiac fa, cédrus, kardamon és narancs kivonatot tartalmaznak. A masszázs segíti a relaxálást, javítja a vér-és nyirokkeringést, optimalizálja a faggyútermelést, regenerálja a szöveteket és rostokat, segíti a szövetek méregtelenítését, megelőzi az öregedést, fokozza az izmok tónusát, emellett jó közérzetet biztosít, nyugtatja az idegrendszert, táplál és regenerál.
 • 5- tisztítás és VIO-kezelés (igény szerint): a mitesszereket (komedókat), a betokozódott göböket, grízeket (míliumokat), a pattanásokat (aknékat) szakszerűen eltávolítjuk. Ezután VIO-val fertőtlenítünk. A kezelőfejet a bőrfelszínhez érintve ózon fejlődik. Az ebből keletkező „szabad oxigén” fertőtlenítő hatású, így csökkenti a meglévő gyulladásokat, illetve megakadályozza az újabb gyulladások kialakulását. Javul a bőr vérellátása és az anyagcsere-folyamatok, fokozódik a sejtek tápanyagellátása, gyorsul a sebgyógyulás, valamint segíti a faggyútermelés szabályozását és a pórusok összehúzását is.
 • 6- hatóanyagbevitel: Rehydra ampulla felvitele az arc, nyak és dekoltázs területére. Koncentráltan tartalmazza a Hydra Plus Complexet, B5 provitamint, allantoint. Újjáépíti a bőrt, segít megelőzni az öregedési folyamatokat, intenzíven hidratál, hyaluronsavban gazdag. Felvitele kellemes, friss érzetet biztosít, a kezelés után bőrünk hosszan puha és hidratált marad.
 • 7- EXTRA hatóanyagbevitel: Rehydra fluid, amely Hydra Plus Complex-szel, jojoba olajjal, E-vitamin kivonattal a száraz bőrt intenzíven kezeli.
 • 8- ásványozás: Magnézium minerál olaj bemasszírozása, mely intenzíven hidratáló ásványi olaj.
 • 9- táplálás: Rehydra maszk felvitele arc, nyak és dekoltázs területére. Hatóanyagai: Hydra Plus Complex, jojoba olaj, rizs, kaolin. Ragyogóvá, hidratálttá, bársonyossá teszi a bőrt.
 • 10- összehúzás: Vagheggi Balance összehúzó „szivacs” maszk (igény szerint): Normalizálja a bőrt, felszívja a felesleges faggyút, összehúzza a pórusokat, használatával szép, egyenletes bőrfelszínt kapunk.
 • 11- befejező krém: Rehydra nappali vagy éjszakai krém felvitele, plusz Rehydra szemkörnyék ápoló- Hydra Plus Complex-szel hidratáljuk a bőrt, hogy hosszan megtartsa a hatóanyagokat, amiket felvittünk, és tovább fokozza a hatást. A nappali krém UV-fényszűrőt tartalmaz, így véd a környezet káros hatásaitól. Az éjszakai krémet a kezelés után otthon már nem kell lemosni, jojoba és avokádó olaj tartalma az éjszakai pihenés alatt táplálja és regenerálja a legszárazabb bőrt is.

A kezelés időtartama: 60-90 perc

Kúraszerűen heti 1 kezelést javaslunk 6 alkalommal.

Fenntartó kezelés esetén havonta 1 kezelést ajánlunk.

BEJELENTKEZEM

TELEFONOS BEJELENTKEZÉS

Jelentkezzen be szépségszalonunkba MOST, és új vendégeinknek 20% kedvezményt nyújtunk!
Tel: 06 30 966 1111

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Név*:

Telefonszám*:

E-mail cím:

Üzenet:

Általános hírlevél feliratkozás

Lista választása:

Pin It on Pinterest

Share This